Você já viu um campo de trigo em época de colheita?
- TRIGO
O Trigo é a planta máis cultivada no mundo. É rico en hidratos de carbono, o cal o fai un alimento de alto valor enerxético. Ten alto achegue de fibra. É fuete importante de magnesio, Manganeso Cobre e vitaminas do grupo B.
Do trigo aprovéitase todo como unidade ou ben por separado. Por exemplo, a casca ou salvado de trigo é excelente provedor de fibra, proteínas, Vitaminas e minerais; pódese atopar no mercado desde case enteiro até moído moi fino, e pode mesturarse con diversos mollos de froitas e verduras, ou ben ser ingrediente de pans, cereais, pastas ou galletas.
Propiedades
- Tratar o estreñimiento
- En problemas intestinais e divertículos.
- Para persoas nerviosas ou en período de estudos polo seu achegue en vitaminas B.
- O seu contido en fitoestrógenos reduce a posibilidade de sufrir cancro de peito, útero ou próstata.
- O trigo ten propiedades antioxidantes xa que é unha boa fonte de Selenio e vitamina. E que protexen ás nosas células fronte aos radicais libres.
- É moi usado para tratar enfermidades cardíacas pola súa riqueza en vitamina E , a cal axuda a que o colesterol non se oxide e bloquee as arterias.
As súas formas
O trigo podémolo atopar en moitas presentacións: en fariña, cuscús, bulgur, pasta e seitán ou glute de trigo. Hai unha infinita variedade de pans preparados con trigo, como as galletas, os pasteis, etcétera. Con todo, hai que lembrar que o trigo refinado perde moitas das súas propiedades durante o proceso de refinación.
Se vas consumir trigo, procura que sexa integral, é dicir, con todo e a súa casca. Doutra banda, o germinado de trigo é unha excelente fonte de antioxidantes e clorofila, ademais de conter moitos minerais e vitaminas.
Existen outros tipos de trigo menos coñecidos que o común. O trigo Kamut é a variedade de trigo máis antiga que se coñece e agora está de moda xa que a súa riqueza en nutrientes confírelle moitas propiedades. A espelta é unha subespecie do trigo que ten miles de anos de antigüidade. A diferenza do trigo común, posúe unha casca máis difícil de eliminar pero un maior contido de carbohidratos, proteínas, certas vitaminas, minerais e fibra.
fonte;
Nenhum comentário:
Postar um comentário